Nem kell nagyobbra venni a logót

A könyvben összegyűjtöttem azokat a módszereket, tanácsokat és tippeket, amik szükségesek ahhoz, hogy egy fiatal, pályakezdő grafikus sikeres lehessen idővel. A márkaépítéstől kezdve, az ügyfélszerzésen és árazáson át megmutatom ennek a szakmának az üzleti részét, hogy ne csak jó grafikus legyél, hanem sikeres vállalkozó is.

6990 Ft

vagy e-book formában 3 490 Ft-ért

Branding
Marketing
Ügyfélszerzés
Árazás
Kommunikáció
Portfólió

Miben segít a könyv?

Megtalálni a helyed a piacon

A selfbrand építés és a stratégia alkotás segít abban, hogy felfedezd a saját lehetőségeid.

Jobb ügyfeleket szerezni

A jó ügyfél-kommunikáció az első lépés afelé, hogy te válogass az ügyfelek között.

Magasabb árakon dolgozni

Az, hogy mennyiért dolgozol nem csak egy szám. Ha ezt megérted, akkor magasabb lesz a szám. 

Összerakni egy remek portfóliót

A portfóliód az első kapcsolódási pont az ügyféllel, itt dől el, hogy van-e esélyed.

Kiknek szól a könyv?

Fiatal, pályakezdő grafikusként azt hittem, hogy csak szép logókat kell tervezni egy sikeres karrierhez. Szépen lassan rá kellett jönnöm, hogy ez csak a nulladik lépés. Számtalan olyan problémával találtam magam szembe, amiről elég lett volna olvasni, hogy elkerüljem vagy megoldjam. Ezt a könyvet lényegében a sok évvel ezelőtti énemnek írtam, aki még semmit sem tudott a selfbrand építésről, alulárazta magát és nem tudott ügyfeleket szerezni. 

Fiatal grafikusoknak

Pályakezdő grafikusoknak, akik szeretnének minél előbb saját vállalkozásba fogni.

Diákoknak,  hallgatóknak

Grafikus oktatásban résztvevőknek, akik szeretnék kiegészíteni az iskolában hallottakat.

Szintlépőknek

Azoknak, akik nem tudják még, hogyan lehetne szintet lépni a karrierjükben és iránymutatásra van szükségük.

Tehetséges művészeknek

Azoknak, akik még nem képesek a tehetségüket kamatoztatni a piacon, mert hiányzik az üzleti szemléletmód.

Kreatív vállalkozóknak

Nem csak grafikusoknak. Hasznos lehet minden leendő vállalkozónak, hiszen olyan témákkal foglalkozom, amik univerzálisak. 

Lapozz bele a rövidített verzióba!

A könyvből készült egy ingyenesen letölthető, rövidített verzió, hogy biztosan tudd, neked való ez a könyv. 

Ha nem elég, hogy jó grafikus vagy, emellett sikeres vállalkozó is akarsz lenni.

A könyvben elmesélem hosszan, vagy éppen röviden, hogyan jutottam el ennek a könyvnek a megírásához. Mik voltak azok a fordulópontok, felismerések és hibák a karrieremben, amik előtt te is ott állsz. Milyen kérdéseket kell feltenni magadnak és milyen döntéseket kell meghozni mint fiatal, pályakezdő, feltörekvő grafikus. 

Ezen a piacon már aligha elég tehetségesnek és jó művésznek lenni. Ha sikeres szeretnél lenni, szakíts azzal a felfogással, hogy elég csupán szép arculatokat és weboldalakat tervezni. Nem csak grafikus vagy, hanem vállalkozó is. Azt szokták mondani, hogy a művészek nem értenek az üzlethez. Abban fogok segíteni, hogy erre rácáfolj, mert az üzleti élet lehet sokkal közérthetőbb és emberibb. 

Tartalomjegyzék

Nem mindegy, hogy kinek a tanácsait fogadod meg, ha a karriered a tét. Kicsit mesélek arról, hogy honnan indultam, merre jártam és látni fogod, hogy nem vagyok más, csak előrébb járok mint te. 

A grafikus szakmát alkalmazottként és szabadúszóként is tudod végezni, de nem mindegy melyiket választod. Megtudhatod, milyen skillekre lesz szükséged és milyen áldozatokat kell hoznod.

Egy sikeres vállalkozás első lépése a branding. Megismerheted, hogyan kell pozicionálni magad grafikusként, illetve kikkel és hogyan kell kommunikálni. 

A portfóliód ad el, ezért nagy figyelmet kell rá fordítani. Megmutatom, hogyan érdemes összerakni egy portfóliót és milyen gyakori hibák vannak, amiket ne kövess el. 

Az egyik legnehezebb feladat egy fiatal grafikus számára az ügyfélszerzés. A könyv segít abban, hogy megtaláld, hol vannak a te ügyfeleid és hogyan tudod felkelteni a figyelmüket. 

Az ügyfelet nem csak megszerezni kell, hanem meg is tartani. Mind a kettőhöz nyújt segítséget a könyv hiszen az első meetingtől a prezentációig ad tanácsokat, hogyan kommunikálj az ügyfeleddel.

Vajon mennyit érsz a piacon? Ez a fejezet azt a kérdést feszegeti, hogy milyen módszerrel kell megszabni az árakat és azokat, hogyan fogadtassuk el az ügyféllel. 

Egy könyv a grafikus szakma üzleti részéről

Ha már tudod, hogyan kell megtervezni egy arculatot vagy nyomdakészen leadni egy kiadványt, akkor itt az ideje ezt a tudást piacra vinni. Ehhez azonban ennyi még nem elég. A könyv ezen a ponton lendít át, hogy sikeres grafikus lehess. 

Azok szerint, akik már olvasták

[cusrev_reviews_grid count="4" show_products="false" product_links="true" sort_by="rating" sort="DESC" categories="" product_tags="" products="" color_ex_brdr="" color_brdr="none" color_ex_bcrd="" color_bcrd="" color_pr_bcrd="#59B059" color_stars="#59B059" shop_reviews="false" count_shop_reviews="1" inactive_products="false" avatars="false" show_more="1" min_chars="4" show_summary_bar="false"]

Szabó Mátyás

Brand designer / mentor /oktató

Karrierem során vezettem már csapatot reklámügynökségben és voltam art director piacvezető TV társaságnál. Jelenleg  szabadúszóként kis- és középvállalkozásoknak segítek márkát építeni. Sok évvel ezelőtt létrehoztam a King of the Layers Youtube csatornát, ami rengeteg fiatal grafikusnak segített a fejlődésben. Idővel élő- és videókurzusokkal is kiegészült a tevékenységem. 

Rendelés külföldre

A rendszer jelenleg csak magyar címekre tud szállítani. Ha más országba szeretnél rendelni kérlek keress meg e-mailben a hello@szabomatyas.hu címen.

Oktatási intézményeknek

Ha a jövő grafikus generációját oktatod egy középiskolában vagy egyéb oktatási intézményben és szeretnél egy “közösségi példányt” a diákok számára, írj egy email-t a hello@szabomatyas.hu címre.

Használd a BK10 kuponkódot a 10% kedvezményért!