Helló újságíró!

Először is köszönöm, hogy érdeklődsz a könyvem iránt. 

Szeretném segíteni a munkádat azzal, hogy néhány fontos információt a könyvről és magamról összeszedek neked.  Remélem segíteni fogja a munkádat, ha úgy döntesz, hogy érdemes arra a könyvem, hogy megjelenjen egy cikk róla.

Rólam

Egy kis reklámügynökségben kezdtem a karrierem, majd azóta megfordultam kereskedelmi tévénél is art direktorként, jelenleg pedig kis- és középvállalkozásoknak segítek márkát építeni. Sok évvel ezelőtt indítottam el a King of the Layers youtube csatornát, ahol fiatal, pályakezdő grafikusoknak készítettem tartalmat olyan témákról mint a portfólióépítés, a szabadúszás vagy az árazás. Ez idővel kieégszült élő és online kurzusokkal, podcastekkel valamint mentorálással. Ezeket mindennapos tevékenységeket jelenleg felváltották a nagyobb projektek, mint amilyen ez a könyv is. 

Hogyan született a könyv?

A könyv ötlete egy mentorálás alkalmával született. Egy nap alatt már sokadjára kellett ugyanazokat a kérdéseket megválaszolnom. A grafikusok nagy része hasonló problémákkal küzd: nem tudja mennyit kérjen, hogyan szerezzen ügyfeleket, milyen munkákat rakjon a portfóliójába stb. Mind-mind olyan probléma, ami a grafikus szakma üzleti részével kapcsolatos. Én is azt hittem régen, hogy elég lesz szép logókat tervezni és az hajtja majd a karrieremet, aztán az első szabadúszásom végén 700 forintom maradt és visszamentem alkalmazottnak. 

A könyv történetének van egy vicces része is, ugyanis ez a második könyvem. Az első elvesztettem. Féléven át dolgoztam a könyvön majd egy estén megszüntettem azt a fiókomat, aminek a felhőjében ott volt a könyv egyetlen példánya. Tartottam egy kis szünetet majd sikerült körülbelül 2 hónap alatt újraírnom. A tesztolvasók szerint jó, hogy elveszett az előzőt, mert a második verzió sokkal olvashatóbb és összeszedettebb lett. Kerültek bele plusz fejezetek és át is lett struktúrálva. 

Miről és kiknek szól?

Röviden úgy fogalmaznám meg, hogy ezt a könyvet a pályakezdő énemnek írtam, aki alulárazta magát, nem tudott ügyfeleket szerezni és óriási szüksége lett volna arra, hogy ezeket a tanácsokat és tippeket megkapja.

A könyv főleg pályakezdő és junior grafikusoknak szól, akik szeretnének szabadúszóvá válni de tapasztaltabb szakmabeliek is találhatnak benne új infókat. Mivel ez egy “hogyan legyünk szabadúszók” tematikájú könyv, ezért nem csak grafikusoknak lehet hasznos, csupán a példák nagy része a grafikus szakma mindennapjaiból merít. 

Rengeteg könyv készült már a szakma művészeti részéről: hogyan kell logót tervezni vagy éppen weboldalakat. Arról azonban még senki nem írt magyar nyelven, hogy hogyan szerezzük meg a projekteket, amikben kihasználhatjuk ezt a tudást. Hogyan érjük el, hogy minket válasszon az ügyfél és minket jól fizető ügyfelek válasszanak. A könyv célja, hogy az olvasó a végére ne csak jó grafikus legyen, hanem sikeres vállalkozó is. 

További infók és kapcsolat

A könyv landing oldalán még további infók elérhetőek.

Ha bármi információra még szükséged lenne, akkor az alábbi elérhetőségeken kereshetsz meg.