A Design System egy olyan strukturált és egységesített megközelítés a digitális termékek tervezéséhez és fejlesztéséhez, amelynek célja az egységes megjelenés és funkcionalitás biztosítása. A Design Systemek széles körben használatosak a nagy technológiai cégek által, mint például a Google, az IBM, a Facebook és a Microsoft.

A Design Systemek egyik fő célja, hogy a termékek egységes megjelenést biztosítsanak, függetlenül attól, hogy milyen részlegeken keresztül vagy kik által fejlesztik őket. Ez segíti az ügyfelek könnyebb azonosítását és felismerését a digitális platformokon, és összességében javítja az élményt.

A Design Systemek általában tartalmazzák a következő elemeket:

A Google Material Design-ja egy ilyen Design System példa, amely segít a Google termékek egységes megjelenésének és funkcionalitásának biztosításában. A Material Design tartalmazza a fent említett elemeket, és számos szolgáltatáson keresztül használják, mint például a Google Drive, a Gmail és a Google Docs.

Az IBM Design System-je egy másik példa, amely szintén tartalmazza a fenti elemeket, és segíti a termékek egységesített megjelenését és funkcionalitását az IBM termékeiben. Az IBM Design System részét képezi a Carbon Design System-nek, amely a szoftvertervezéshez és az alkalmazásfejlesztéshez szolgál.

A Design Systemek használata előnyöket kínál mind a tervezők, mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára. A Design Systemek elősegítik a hatékonyabb és egyszerűbb tervezést és fejlesztést, javítják a termékek felismerhetőségét és könnyebben használhatóvá teszik azokat a felhas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük